A Hód-Mezőgazda Zrt. tevékenységében meghatározó a mezőgazdasági termelés, elsősorban élelmiszer alapanyagot és a mezőgazdaság belső felhasználását szolgáló termékeket (takarmány vetőmag,) állít elő.

Növénytermesztés: A cég és a vásárhelyi cégcsoport közel 2.000 ha földterületen gazdálkodik. A növénytermesztés alapfeladata az állattenyésztés tömegtakarmány és alomanyag szükségletének és az ehhez kapcsolódó vetésforgó biztosítása. Szarvasmarha: A Részvénytársaság vajháti tejelő szarvasmarha telepén az 1.650 holstein-fríz tehén szaporulatával együtt több mint háromezer szarvasmarhát, s közel 16 millió liter tejet termel évente.

Önmagáért beszél a 10.000 liter körüli laktációs termelés. A telep állománya fontos szerepet tölt be az ország holstein-fríz genetikai programjában. 2012 óta a Ficséri szarvasmarha telepen a cég végzi a charolais fajta tartását és tenyésztését.

Sertés: A 2013-ban befejeződött beruházások megvalósulásával 1500 kocás létszámmal 50 000 db hízókibocsátás a cél.

Takarmány: Az évi 50.000 tonna kapacitással rendelkező takarmánykeverő üzem saját márkavédjegyű HÓDMIX speciál takarmányt termel, mely takarmányok premix alapanyagát az évi 8.000 tonna kapacitású premix üzem biztosítja.

Vetőmag: A vetőmagüzem kapacitása évente 1500 – 2000 tonna kalászos gabona és mintegy 5.000-6.000 tonna hibridkukorica vetőmag feldolgozását teszi lehetővé.

Integráció: Az integrált partnerek cca 2.000 ha területen állítanak elő gabonaféléket, valamint napraforgót.

Kiállítás: A részvénytársaság minden év áprilisában rendezi meg az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítást, melynek látogatottsága a három nap alatt közel 60 000 fő. A kiállítási centrum teljes területe 17 ha, az összes kiállító létszáma 550-re nőtt.
A szakma legnagyobb hazai találkozóján a szarvasmarha, sertés, ló, juh, baromfi, nyúl, díszbaromfi, galamb ágazatok és a halászat tart élőállat-bemutatókat, illetve a fedett és szabadtéri kiállítási területeken minden, az állattenyésztést és a növénytermesztést segítő iparág megtalálható.

Teljes szöveg mutatása

Kérdése van a céggel, termékekkel, szolgáltatással kapcsolatban?
Küldjön üzenetet!
A Gazdák Tere munkatársai készséggel állnak az Ön rendelkezésére.

Írja le számmal a következőt: kétszázötvennégy

Kérjen visszahívást!
A Gazdák Tere munkatársai felveszik Önnel a kapcsolatot.

Írja le számmal a következőt: kétszázötvennégy

Forgalmazott márkák

A Gazdák Tere weboldal cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.