Átrakókocsi -Kobzarenko PBN-20 egytengelyes átrakókocsi 1
 Átrakókocsi -Kobzarenko PBN-20 egytengelyes átrakókocsi 1
 Átrakókocsi -Kobzarenko PBN-20 egytengelyes átrakókocsi 2
 Átrakókocsi -Kobzarenko PBN-20 egytengelyes átrakókocsi 3
 Átrakókocsi -Kobzarenko PBN-20 egytengelyes átrakókocsi 4
 Átrakókocsi -Kobzarenko PBN-20 egytengelyes átrakókocsi 5
 Átrakókocsi -Kobzarenko PBN-20 egytengelyes átrakókocsi 6
 Átrakókocsi -Kobzarenko PBN-20 egytengelyes átrakókocsi 7
 Átrakókocsi -Kobzarenko PBN-20 egytengelyes átrakókocsi 8
 Átrakókocsi -Kobzarenko PBN-20 egytengelyes átrakókocsi 9
 Átrakókocsi -Kobzarenko PBN-20 egytengelyes átrakókocsi 10

Átrakókocsi -Kobzarenko PBN-20 egytengelyes átrakókocsi

Átrakókocsi

Magyarország 7100. Szekszárd

KÉRJEN AJÁNLATOT!

 • Hirdető: AGIÓ Kft.
 • Székhely: 7100 Szekszárd Rákóczi utca 154
 • Gyártási év: 2020

Részletes nézet


Átrakókocsi család az ukrán Zavod Kobzarenka  gyár különböző méretben, 9-50 m3 térfogattal gyárt egy, tandem és tridem tengelyes - átrakókocsi modelleket. Az átrakókocsi családok közös jellemzői: rendkívül erős alváz, ADR tengelyek és futómű aggregátok, Scharmüller vonóberendezések, Wabco kékek, Bondioli e Pavesi hajtóművek, Technoma csigák, Az átrakókocsi 400 és 500 mm 600 mm átmérőjű, közvetlen hajtású átrakócsigákkal és indirekt hajtású fenékcsigákkal rendelkezik. Az átrakókocsi átrakási ideje 3,5-4 perc. Legnagyobb csiga kapacitás: 25 köbméter / perc. 1000-es csgaátmérővel 1500 köbméter óránként. 

 

Milyen agronómiai és gazdasági pozitív hozadéka vannak az átrakókocsi használatának?

 

Mára a modern mezőgazdaság elengedhetetlen tartozéka az átrakókocsi. Ahhoz viszont, hogy átlássuk a technológiában rejlő előnyöket, először is nézzük meg a múltban kialakult mezőgazdasági logisztikával kapcsolatos metódusokat. 

A 70-es években, a nagyüzemek elterjedésével átalakult a mezőgazdasági szállítmányozás. Megjelentek a jól ismert IFA W50-es mezőgazdasági teherautók, valamint az univerzális traktorok is jelentős szerepet töltöttek be a termény és inputanyag szállításában. Ez a struktúra a mai napig számos helyen megtalálható. Bár az IFA-k lassan eltűnnek a mindennapi életből, de az univerzális traktorok méretének további növekedése arányosan növelte a pótkocsik méretét. Így a legtöbb helyen a gépparkban megtalálható traktorok, sokszor méretben nem megfelelő pótkocsikat húznak, ezzekkel a szerelvényekkel járják össze a termőföldet.

 

 

Agronómiai előnyök:

Az átrakókocsikra jellemző, hogy a nagy raktérfogatukhoz megfelelően széles gumiabroncsok tartoznak. 

 

Ez miért jó?

 

Mert egy alacsony nyomású, akár 650/65 R30.5 méretű gumiabroncs, jóval kevesebb tapopsási kárt okoz egy alapvetően közúti közlekedésre méretezett gumiabroncshoz képest. Ennek jótékony hatása az őszi, nedves talajviszonyok mellett történő arat áskor látszik leginkább.

A cél, hogy a gondos és előrelátó gazdák megfelelő eszközt szerezhessenek be, amivel a maximális hatékonyság mellett a minimális károkozás is elérhető.

 

Gazdasági előnyök

Az előző pontban említett taposási kár nem csak agronómiai értelemben jelent kárt, hanem gazdaságilag is. Amellett, hogy a talajt rongálja, végeredményben terméskiesést is okoz. Számos nagy raktérfogatú pótkocsi is rendelkezik széles gumiabroncsokkal, de ilyenkor érdemes gazdasági szempontból is vizsgálni a vonuláskor fellépő magas kopást vagy a többlet-üzemanyagköltséget.

Igazából ott van erre szükség, ahol a magtárba szállító kamion nem tud a földeken közlekedni, hanem a tábla szélen átürítik a teherautóra, amelyik közúton a messzebb lévő raktárba szállítja a terményt. Napjainkban átlagosan a modern, nagyteljesítményű gabonakombájnok magtartály-térfogata 10-12 m3 között változik. Kihasználtságuk növelése nagyon fontos, mivel a kalászosok nyári betakarítási ideje rövid.

 

Plusz előnyök:
  
Gazdasági értelemben a KOBZARENKA átrakókocsi páratlan megtérülést eredményez.

Ha jól van kiválasztva az  átrakókocsi akár 30%-kal is tudja növelni az aratás teljesítményét. Tehát, ha Ön rendelkezik 4 kombájnnal, akkor akár egy kombájn munkáját ki lehet vele váltani, vagy az aratás időtartama akár 30%-kal csökken, így több kapacitása marad a szolgáltatásokra, béraratás.

Az átrakókocsijaink garanciális megbízhatósági arányuk egészen megdöbbentő, magasabb mint 95%, emellett a karbantartásuk már-már az igénytelen kategóriába sorolható. Ezt a KOBZARENKA mérnökei úgy érték el, hogy a kopó alkatrészeket alapvetően túlméretezték, illetve a karbantartási pontokat könnyen hozzáférhetővé tették, minden modellnél.

 

A hatékony aratás egyik kulcsa a menet közben történő ürítés, amihez a rutinos gépkezelőkön túl olyan szállítóeszköz szükséges, amelyik biztonságosan tudja tartani az állandó sebességet és távolságot a kombájn mellett, valamint olyan tartálytérfogattal rendelkezik, amelyik illeszkedik a betakarítógépéhez; ideális esetben ez a kombájn magtartály-térfogatának a háromszorosa. Az elmúlt évek különösen csapadékos időjárása is aktualitást adtak az átrakókocsi használatának, mivel a felázott talajra az alapvetően közúti közlekedésre készült pótkocsikkal, tehergépkocsikkal szinte lehetetlen volt rámenni. Ahol ilyen körülmények között mégis sikerült a vontatónak a közútig eljuttatnia a terményt, ott szinte elművelhetetlen keréknyomok keletkeztek a szántóföldön, nem beszélve a kerekek talajszerkezetre gyakorolt károsító hatásáról. 

 

A Kobzarenko átrakókocsi mindenfajta termény betakarítási teljesítményének növelésében kulcsszerepet játszhat. A kombájn teljesítménye az átrakókocsi alkalmazásával legalább 30%-kal növelhető.

A megfelelő átrakókocsi kiválasztásához a KOBZARENKO 6 különböző típust ajánl, egy-, kettő-, illetve háromtengelyes kivitelben, 9 - 50 m3-es tartálytérfogattal.

Átrakókocsi típusok:

 

  9 m3-es átrakókocsi

16 m3-es átrakókocsi

20 m3-es átrakókocsi

30 m3-es átrakókocsi

40 m3-es átrakókocsi

50 m3-es átrakókocsi     

 

A Kobzarenko átrakókocsik a műtrágyaszórók és gabonavetőgépek hatékony kiszolgálására is alkalmasak. 

 

Az átrakókocsik hidraulikus tengelykapcsolóval vannak felszerelve, amelyek lehetővé teszik a kocsin lévő átrakócsiga be-, illetve kikapcsolását. Ezáltal az átrakócsiga indítása mindenkor lágyan, finoman történhet. A kardántengely fordulatszám-csökkentő hajtóművön keresztül hajtja a hosszú átrakó csigát, melynek fordulatszámát úgy választották meg, hogy a vetőmag és a műtrágya kíméletes átrakását biztosítsa.     

 

A KOBZARENKO átrakókocsik előnyei:

 • Nagyobb  a betakarítás teljesítménye, ha a kombájn menet közben ürítheti a magtartályát.
 • Nagyobb a vetésteljesítménye, ha a kezelő a gabonavetőgépet  az átrakókocsi  gabonacsigájával tölti fel.
 • Nagyságrendekkel kisebb talajnyomás az átrakókocsi nagyméretű gumiköpenyeinek köszönhetően. A szállító traktor, vagy kamion a táblaszélén maradhat, nem kell a szántóföldre rámennie,
 • Nagy ürítési teljesítmény, az átrakókocsi nagy átmérőjű szállítócsigájának köszönhetően.
 • Az átrakócsiga középen osztott és csapágyazott, szállítási helyzetben hidraulikusan becsukható,
 • Az átrakókocsi egytengelyes, tandem, illetve tridem futóművel készül.
 • Több típusban, 9-50 m3-es térfogattal készülnek a tartályok.
 • Megfelelően illeszthető a piacon kapható nagy teljesítményű betakarítógépek magtartályához.
 • Az átrakókocsi átadási magasság elegendő ahhoz, hogy minden szállítójárművet gyorsan és biztonságosan megtöltsön.
 • Különböző méretű gumiköpennyel szerelhető
 • Egyedi színre festhető a megrendelő kérése szerint.      

 

A tartály önhordó kivitelként az alvázba van szerelve. A kétkörös, sűrített levegős fékberendezés és rugózott járószerkezet, ami kiváló menettulajdonságot biztosít. A kiürítés egy elöl elhelyezett, maximum 1000 mm-es átmérőjű, hidraulikus úton behajtható átrakó csigával történik. A vályúban a továbbítást két szállítócsigával oldották meg. Az átadás egy speciális csigával történik, amely a szállítandó anyagot azonos áramlási sebességgel adja át az ürítő csigának. A hajtás a traktor TLT-tengelyéről történik.    

 

A surrantócső meghosszabbításával a nagy tartállyal felszerelt vetőgépek feltöltése is lehetségessé válik. A takaróponyva szériakivitel, s ugyanígy a hidraulikus működtetésű tolózárak is, a kocsi legmélyebb pontján (tisztítónyílások). Nagyméretű figyelőablak áll rendelkezésre a feltöltés ellenőrzésére a kocsi mellső falán. 

 

Nézze meg gépeinkről készült videóinkat, ahol terepen, gyakorlati munka közben figyelheti meg hatékony munkavégzésüket. Felmerülő igény esetén tudunk referencia helyeket megnevezni, illetve referencia látogatást szervezni, ahol a KOBZARENKO átrakókocsi tulajdonosokkal a gyakorlati tapasztalataikról tudnak a jövendőbeli vevőink beszélgetni, vagy megnézni terepen munkaközben a gépeket.

 

Az átrakókocsi jellemzői:

Teljes súly, kg : 19 395

Pótkocsi tömege, kg: 4885

Teherbíróképessége, kg: 15 050

A terhelés a tengelyen, kg: 2 000

Méretek

Hossz trailer, mm: 7 540

Magasság trailer, mm: 3 370

Szélesség trailer, mm: 2475 / 2950

Térfogat, m3: 20

Fúró, Atmérő, mm: 420/520

Kisütés magasság, mm: 4 300

Speed mentesítés, t/min: 3 / 6 , 6/12

Elbomlik: hidraulikusan

Egy traktor, B.H.P.: 120 -150

Gumiabroncsok: 650/65-30,5

Maximális sebesség, km/h: 30

Fék rendszer: Single-levegő

 

Kiegészítő felszerelés:

◊ elektronikus rendszer súlya
◊ sátor rendszer gördülő sátor
◊ fúró hosszabbító SHRP-5 széles vetőgépek letölthető
◊ hajtótengely csavarral szélű
◊ PVC hüvely Ø 300/400 mm., hossz 1,2 m.
◊ ernyő csavart (az útmutató tálca)

 

 

A KOBZARENKA átrakókocsik a gazdaságban  a leghosszabb ideig használható gépek az év során, kezdve a kora tavaszi műtrágya és az évközi vetőmag átrakásától, egészen a késő őszi betakarításig.

 

 

Ha az átrakókocsi családokkal kapcsolatban bármilyen kérdése felmerülne, forduljon hozzánk bizalommal.

 

Amennyiben közelebbről is szeretné megismerni a KOBZARENKA átrakó eszközeit, vagy személyesen győződne meg az  átrakókocsik nyújtotta előnyökről, várjuk jelentkezését!

Írjon üzenetet, vagy kérjen visszahívást tőlünk.   

              

Hirdetés

Videók

331330329

Letölthető mellékletek

Fájl neve Típus Mérete  
Átrakókocsi_KOBZARENKO.pdfpdf2 566 2 KB

Küldjön üzenetet!
A Gazdák Tere munkatársai készséggel állnak az Ön rendelkezésére.


Írja le számmal a következőt: hatszáztizenkettő

Kérjen visszahívást!
A Gazdák Tere munkatársai felveszik Önnel a kapcsolatot.


Írja le számmal a következőt: hatszáztizenkettő

A hirdető további hirdetéseiért kattintson ide ( 58db )

Farmtech DURUS 2000 Pótkocsi 1

Farmtech DURUS 2000 Pótkocsi

Kérjen ajánlatot!

Szekszárd

+ 36 30 2262 555

A DURUS pótkocsi család favoritja! Akár 25000 kg megengedett össztőmeg,...

Tovább a hirdetésre

Farmtech pótkocsi MEGAFEX 2000 1

Farmtech pótkocsi MEGAFEX 2000

Kérjen ajánlatot!

Szekszárd

+ 36 30 2262 555

Robosztus, nagy teljesítményű gép. Nagyüzemek, bérvállalkozók igényeire fejlesztve rendkívűl gazdag...

Tovább a hirdetésre

Farmtech DDK 2400 háromtengelyes pótkocsi 1

Farmtech DDK 2400 háromtengelyes pótkocsi

Kérjen ajánlatot!

Szekszárd

+ 36 30 2262 555

A nagy távolságú közúti szállítás ideális eszköze. 27 t műszakilag...

Tovább a hirdetésre

INO - MKS-225 külpontos szárzúzó 1

INO - MKS-225 külpontos szárzúzó

Kérjen ajánlatot!

Szekszárd

+ 36 30 2262 555

Kedvező ár/érték arányú, rendkívül magas alapfelszereltségű külpontos szárzúzó. Az alapkiépítés...

Tovább a hirdetésre

Farmtech pótkocsi MEGAFEX-1800 1

Farmtech pótkocsi MEGAFEX-1800

Kérjen ajánlatot!

Szekszárd

+ 36 30 2262 555

A MEGAFEX 1800 a közés -és nagyüzemek szervestrágyaszórója. Variálhatóságának köszönhetően...

Tovább a hirdetésre

Farmtech pótkocsi SUPERFEX-1200 T 1

Farmtech pótkocsi SUPERFEX-1200 T

Kérjen ajánlatot!

Szekszárd

+ 36 30 2262 555

A középkategóriájú szervestrágyaszórók favoritja. Kiemelkedő teherbírása, raktérfogata, valamint önürítő pótkocsiként...

Tovább a hirdetésre

Hasonló hirdetések

Metaltech PP14 átrakókocsi 1

Metaltech PP14 átrakókocsi

Kérjen ajánlatot!

Miskolc

+36 70 3383 630

A PP14 a megoldás a betakarítógép és a szállítójármű közötti szállításra gabona...

Tovább a hirdetésre

Metaltech PP20 tandem tengelyes átrakókocsi 1

Metaltech PP20 tandem tengelyes átrakókocsi

Kérjen ajánlatot!

Miskolc

+36 70 3383 630

A PP20 a megoldás a betakarítógép és a szállítójármű közötti szállításra gabona...

Tovább a hirdetésre

Átrakókocsi -Kobzarenko PBN-9 egytengelyes átrakókocsi 1

Átrakókocsi -Kobzarenko PBN-9 egytengelyes átrakókocsi

Kérjen ajánlatot!

Szekszárd

+ 36 30 2262 555

Ismerje meg az ukrán Zavod Kobzarenka  gyár 9 m3 térfogattal...

Tovább a hirdetésre

Átrakókocsi -Kobzarenko PBN-16 kéttengelyes átrakókocsi 1

Átrakókocsi -Kobzarenko PBN-16 kéttengelyes átrakókocsi

Kérjen ajánlatot!

Szekszárd

+ 36 30 2262 555

Ismerje meg az ukrán Zavod Kobzarenka  gyár 16 m3 térfogattal egy...

Tovább a hirdetésre

Átrakókocsi -Kobzarenko PBN-20/2 kéttengelyes átrakókocsi 1

Átrakókocsi -Kobzarenko PBN-20/2 kéttengelyes átrakókocsi

Kérjen ajánlatot!

Szekszárd

+ 36 30 2262 555

Ismerje meg az ukrán Zavod Kobzarenka  gyár 20 m3 térfogattal kétengelyes átrakókocsi...

Tovább a hirdetésre

Átrakókocsi -Kobzarenko PBN-30 kéttengelyes átrakókocsi 1

Átrakókocsi -Kobzarenko PBN-30 kéttengelyes átrakókocsi

Kérjen ajánlatot!

Szekszárd

+ 36 30 2262 555

Ismerje meg az ukrán Zavod Kobzarenka  gyár 30 m3 térfogattal  kéttengelyes átrakókocsi...

Tovább a hirdetésre

A Gazdák Tere weboldal cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.

BEZÁRÁS

Ha nem akarsz lemaradni a legjobb ajánlatokról, kövess minket Facebookon!