A KITE (Kukorica és Iparinövény Termelési Együttműködés) 1972-ben, kilenc mezőgazdasági szövetkezet összefogásával, a Nádudvari Vörös Csillag Mezőgazdasági Termelőszövetkezet irányításával alakult meg. Kezdetben nonprofit szervezetként működött. Célkitűzésük volt, hogy a tudomány és a technika legújabb eredményeit hasznosítsák, korszerű gépsorok, vetőmagvak, műtrágyák és vegyszerek alkalmazására törekedtek. Elhatározásuk volt továbbá, hogy elsajátítják és alkalmazzák a korszerű termelési eszközök eredményes működtetéséhez szükséges fejlett technológiai, munka- és üzemszervezési eljárásokat.

A KITE sikerét bizonyítja, hogy alig 5 év eltelte után taggazdaságainak száma már 400 fölé emelkedett, amelyeknek összes szántóterülete közel 1,4 millió hektár volt. Ennek a számnak a nagyságát érzékelteti, hogy ez a magyarországi szántóterületek 30%-át képviselte.

A gépesítés területén is rövid időn belül fejlődés mutatkozott. 1973 tavaszán 16 db John Deere traktorra alapozott géprendszer működött, melynek száma 2 év elteltével már átlépte a fél ezret és ez a dinamikus növekedés a későbbi években is megmaradt.

A KITE már a kezdetektől élen járt az ágazatok és a meghatározó szántóföldi növények vetésszerkezetének fejlesztésében és ez utóbbi intenzitásának növelésében. Az új technológiákat, valamint ezek eredményeit, illetve a mezőgazdasági gépeket a szántóföldön, bemutatók keretében is meg lehetett tekinteni, ki lehetett próbálni. Ilyen fajta- és technológiai bemutatókat a mai napig szervez a KITE azzal a céllal, hogy a termelők testközelből láthassák, kipróbálhassák és megismerhessék az új technológiákat, termékeket. 1990. január 1-től a Nádudvari Vörös Csillag Mezőgazdasági Termelőszövetkezetből kiválva, Kukorica és Iparinövény Termelési Egyesülésként működött tovább, melybe az előző tagság mintegy 80%-a lépett be és járult hozzá a vagyonképzéshez. Ezután a KITE már önálló, profitorientált cégként működött tovább és folytatta korábbi célkitűzéseinek megvalósítását és továbbfejlesztését. Az egyre nagyobb árbevétellel rendelkező Egyesülés 1992-ben néhány kereskedelmi és ipari vállalattal, valamint bankkal megalakította a KITE Mezőgazdasági Szolgáltató és Kereskedelmi Részvénytársaságot. 2006-ban neve KITE Mezőgazdasági Szolgáltató és Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaságra módosult.

A KITE Zrt. 100%-ban magyar tulajdonú cég, részvényeit magyar vállalatok, jogi személyek és magánszemélyek birtokolják.

A vállalat egész Magyarország területén jelen van, tevékenységét 5 régióban, 19 alközponttal, nádudvari központtal, továbbá regionális géptelepekkel és kertészeti teleppel (Derecske) végzi.

Magyarország piacvezető mezőgazdasági cégeként felelősséggel tartozunk alkalmazottaink, üzleti partnereink, környezetünk és annak fenntartható fejlődése iránt.
Tevékenységünk során nagy figyelmet fordítunk a környezetszennyezés megelőzésére, illetve minimalizálására.
Célunk olyan termékek értékesítése, amelyek a nemzetközi előírásoknak megfelelő minőségükkel vevőink teljes megelégedésére szolgálnak. Alapfeladatunknak tekintjük a világszínvonalú megoldások és csúcstechnológiák hazai bevezetését és terjesztését. Amellett, hogy cégünk több mint 900 embernek biztosít stabil munkahelyet, fontosnak tartjuk, hogy munkavállalóink elégedettek legyenek és jól érezzék magukat.
A lelki jólét mellett dolgozóink fizikai egészségének megőrzésére, illetve javítására is figyelünk. Ehhez rendszeres orvosi szűrővizsgálatot biztosítunk és egészségpénztári befizetést nyújtunk. Munkavállalóinkra (cégünknél ledolgozott 1 év munkaviszonyt követően) alanyi jogon megtakarítási jellegű életbiztosítást kötünk. Kiemelt fontosságúnak tartjuk, hogy munkavállalóink naprakész szakmai ismeretekkel rendelkezzenek, szakmai fejlődésük elősegítésére rendszeresen szervezünk továbbképzéseket, tréningeket.

Azt valljuk, hogy a szellemi tőke gyarapítása legalább olyan fontos, mint a számokban mérhető bevétel növelése. Ugyanakkor nemcsak munkatársaink oktatását tartjuk szem előtt, hanem a tehetséggondozás is kitűzött célunk. A kulturális élet színtereit, számos színházat, iskolát támogatunk, valamint katasztrófahelyzetekben azonnali, gyors segítséget nyújtunk a rászorulóknak. Céljaink kiemelt színvonalú megvalósulásához MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány szerinti minőségirányítási, a GLOBALGAP, valamint a GMP+szabvány szerinti élelmiszer- és takarmánybiztonsági, valamint a fenntartható fejlődésre vonatkozó ISCC szabvány szerinti rendszereket működtetünk.

Teljes szöveg mutatása

Kérdése van a céggel, termékekkel, szolgáltatással kapcsolatban?
Küldjön üzenetet!
A Gazdák Tere munkatársai készséggel állnak az Ön rendelkezésére.

Írja le számmal a következőt: háromszáznyolcvanhét

Kérjen visszahívást!
A Gazdák Tere munkatársai felveszik Önnel a kapcsolatot.

Írja le számmal a következőt: háromszáznyolcvanhét

A cég összes hirdetését ide kattintva tudja megtekinteni ( 6db )

John Deere 5100M

Kérjen ajánlatot

Magyarország-Nádudvar

+36 30 384 4124

John Deere 5100M traktor, szinkron váltóval, légfékkel, frontsúlyokkal eladó.Üzemóra: 1339....

Tovább a hirdetésre

John Deere 9560 WTS Akciós áron

9 800 000 huf + Áfa

Magyarország-Nádudvar

+36 30 384 4124

John Deere 9560 WTS kombájn, 618R asztallal, kukorica készlettel, szecskázóval...

Tovább a hirdetésre

Fendt 209

5 500 000 huf + Áfa

Magyarország-Nádudvar

+36 30 384 4124

Fendt 209 kertészeti traktor, jó állapotban eladó. Akciós ára: 5.500.000...

Tovább a hirdetésre

Claas Mega 360

21 500 000 huf + Áfa

Magyarország-Nádudvar

+36 30 384 4124

Claas Mega 360 AP kombájn, kocsival, C600 vágóasztallal, kukorica készlettel...

Tovább a hirdetésre

JCB 541-70 Agri Plus

Kérjen ajánlatot

Magyarország-Nádudvar

+36 30 384 4124

JCB 541-70 Agri Plus rakodógép, villával, gabonakanállal, powershift váltóval, jó...

Tovább a hirdetésre

New Holland CR 9060

22 500 000 huf + Áfa

Magyarország-Nádudvar

+36 30 384 4124

New Holland CR 9060 kombájn, kiválló állapotban, kocsival eladó. Akciós...

Tovább a hirdetésre

Forgalmazott márkák

A Gazdák Tere weboldal cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.