Hogy milyen egy HUNIPER permetezővel dolgozni? Elmondja nekünk Szummer László gazda társunk.

2021-04-30 08:38:44


Ha permetező vásárlás előtt áll és kiváncsi első kézből kapott gyakorlati tapasztalatokra egy 3000 literes / 18 méteres HUNIPER permetezővel kapcsolatban, akkor érdemes 5 percet rászánni ennek a cikknek az elolvasására. Személyes tapasztalatait mondta el nekünk Szummer László gazda társunk egy jó hangulatú kötetlen beszélgetés keretén belül. 

 

G. T.: Kérem mutassa be a gazdaságukat! Mióta foglalkoznak növénytermesztéssel? Milyen növénykultúrákkal és mekkora területen folyik a gazdálkodás? Milyen munkálatok folynak a hetekben?

Sz. L.: 2008 óta gazdálkodunk Szentpéterúron. Összesen 150 hektáron árpát, búzát, repcét, napraforgót és kukoricát termesztünk.

Jelenleg a napraforgó vetését kellene végezni, de még várok, amíg az ideális 10-12 Celsius-fokos talajhőmérsék­letet el nem érjük. Most a növényvédelmi munkákat végezzük. Megtörténtek a gyom­irtások a gabonáknál, emellett a repcét kell a rovaroktól védeni, mert hamarosan virágzik.

A gazdálkodó elmondta, hogy hatalmas problémát okoz számukra a csapadékhiány. Lassan két hónapja nem érkezett jelentős csapadék, ami nagyon megviseli a gabonákat és a repcét, így vontatottan fejlődnek a növények. A gazdálkodó idén a szemcsés helyett folyékony műtrágyára váltott, ami gyorsabb felszívódásával segíti a növények fejlődését.

A képen: Szummer László és ifj. Szummer László 

 

G. T.: Mikor és hogyan kerültek kapcsolatba a Huniper Permetező Kft-vel? Honnan hallottak róluk? Gondolkodtak-e másik gyártóban? Mikor történt a vásárlás? Új vagy használt gép vásárlás volt az első permetező?


Sz. L.: 2017-ben vásároltam egy akkor 10 éves Huniper permetezőt, ennél volt segítségemre Kókai Balázs a Huniper Permetező Kft. kereskedelmi igazgatója. Ismertem már a gyártmányt, mert előző munkahelyemen kettő Huniper permetező is dolgozott, nem gondolkodtam másik gyártóban, mivel a gép már akkor meggyőzött a teljesítményéről és időtállóságáról.G. T. :Milyen tapasztalataik voltak a gépbemutatása és az értékesítés során? Voltak egyedi igényeik a géppel kapcsolatban? Ha igen, mennyire sikerült ezeket az igényeket testre szabni a gép kivitelezése során?


Sz. L.: Nagyon jó tapasztalataim vannak, személyesen jöttek le beüzemelni az új permetezőt. Családias, barátias a kapcsolatom a céggel. Az új gépet tavaly a bábolnai gazda napokon kezdtük el lepontosítani. A konkrét megrendelés szeptember végén történt meg. Voltak alapvető igények, amik a régi permetezőmön is rajta voltak. Pl: 3000 literes tartály, 18 m-es keret, sebesség arányos kijuttatás (Hunidózis), 6 elektromos szakasz, pneumatikus keretbillentés a dombos területek miatt. Vegyszer bekeverőt is kértem a gépre, sárvédőt már a gyártás közben kértem rá, mivel a régi permetezőnél az tapasztaltam, hogy vizes területen nagyon felszórta a sarat a tartályra. Ez nem okozott semmi nehézséget, megoldották Balázsék. Egyébként a kezelése a gépnek nagyon egyszerű és könnyen elsajátítható.

Balról jobbra: Kókai Balázs Huniper Permetező Kft. , középen Szummer László, jobbra Papp Tamás Agroszaki képviseletéből.

 

G. T.: Milyen alkalmazástechnikai tapasztalataik vannak? Nitrosol kijuttatásra használják? Milyen a permetező szerviz igénye? Mennyire gyors és rugalmas a szerviz? Csak saját célra használják, vagy bérmunkára is?


Sz. L.: Idén áttértem a folyékony műtrágyára (Nitrosol). Jó döntés volt a száraz időjárás miatt. Ennek a kijuttatására is tökéletesen alkalmas a gép. Erős, robosztus vázszerkezet és keretszerkezet biztosítja a hatékony munkát. A 13,6 R 38-as gumiabroncsok bírják a terhelést. A növényvédelmet is minden gond nélkül el tudom látni vele, mivel három állású fúvókatartóval kértem a gépet. A Huniper Permetező Kft, rugalmas a megrendelővel szemben, bármilyen kérését teljesíti. Ezért valójában igazából minden gép egyedi. Náluk nem sorozatgyártás van. Itt tényleg figyelnek a vevő kéréseire. Szerviz háttér biztosítva van, segítőkészek és hétvégén is elérhetőek, ha probléma adódik. Csak jót tudok mondani mindenkiről. A permetezőt csak saját célra használom.G. T.: Mennyire elégedettek összességében a permetezővel? Kiknek ajánlanák ezt a permetezőt? Mi lesz a következő permetező ha vásárlásra kerül a sor?


Sz. L.: A permetezővel nagyon meg vagyok elégedve, nem okozott csalódást. Ár-érték arányban az egyik, ha nem a legjobb permetező. Csak rá kell nézni, és látható a tekintélyt parancsoló, robosztus vázszerkezet. Meredek oldalakban is stabil, nem csúszik le, mint vetélytársai a szűk kerékkel. Ajánlom mindenkinek, aki jó permetezőgépet akar vásárolni magának. Lényegesen olcsóbb, mint a nagy márka nevű gépek, nem utolsó sorban magyar termék. Ha vennem kell még egy permetezőt, biztos, hogy a Huniper Permetező Kft. fogom választani.

 

G.T.: Kedves László! Nagyon szépen köszönjük hogy személyes tapasztait volt olyan kedves és megosztotta velünk, illetve gazda társainkkal.  Nagyon jó egészséget, sok erőt, kitartást és bőséges termést kívánunk Önnek és kedves családjának! A HUNIPER permetezőhöz további sok hibamentes üzemórát kívánunk! 

 

Amennyiben felkeltette érdeklődését a HUNIPER permetező család,  a lenti linkre kattintva további hasznos műszaki információkat talál. Illetve ajánlatot kérhet, visszahívást igényelhet:

 

https://gazdaktere.hu/aprohirdetesek/mezogazdasagi-gepek/novenyvedelem-gepei/huniper-3----18-precizios-szantofoldi-permetezogep-3-ev-gyartoi-garanciaval-5152

 

Várjuk cégünknél, hogy megtekintse a gyártást, és egy finom kávé mellett megismerjen minket!

 

 

 

Képek

Videók

rcfxHivBOKw

A Gazdák Tere weboldal cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.

BEZÁRÁS

Ha nem akarsz lemaradni a legjobb ajánlatokról, kövess minket Facebookon!