"Gazdálkodásunk sikere a megújulás és a térségi gazdákkal való összefogás eredménye."

Jász-Nagykun-Szolnok megye egyik legnagyobb mezőgazdasági üzemeként gazdálkodunk 4300 hektárnyi szántó területen, amelyhez még közel 30000 hektár integrált terület társul.

Részvénytársaságunk szövetkezetek általános jogutódjaként jött létre, és 60 éves múltra tekint vissza. Elért eredményeink alapján a megye élenjáró mezőgazdasági nagyüzemei között helyezkedünk el. Látványos fejlődésünk a ’90-es évek közepétől kezdődött, és ma 1,1 milliárd Ft jegyzett tőkével működő, zártkörű részvénytársaság. Az éves árbevétel megközelíti a 7 milliárd Ft-ot. Sikereinknek köszönhetően az utóbbi időszakban évente közel 250-300 millió Ft-os ütemű fejlesztést hajtunk végre, amely érinti az Rt. minden termelési igazgatóságát. Versenyképességünket nemcsak világszínvonalnak számító genetika és technika alkalmazásával, hanem színvonalas és igényes szakmai munkával igyekszünk biztosítani.

Növénytermesztési igazgatóságunk vezér árunövénye az őszi búza, cukorrépa, olajos növények, szántóföldi kertészeti növények. Termesztésük a mai legmodernebbnek számító talajművelő és betakarító gépekkel történik.

Szarvasmarha-állományunk magyar holstein fríz fajta, magas tejhozamú, és mentes a különleges fertőző betegségektől. 300 db húshasznú szarvasmarhát tartunk az extenzív gyepterületk hasznosítása céljából.

Sertésállományunk HUNGAHIB konstrukció és egészségügyileg négyesmentes állomány. Törzstenyészetünk van belőle, a hízók mellett tenyészkoca süldőket is értékesítünk.

A juhászatban 750 anyajuhra csökkent a létszám.

A baromfi ágazatban pulykanevelést és pulykahizlalást folytatunk.

Üzemi vadászterületünkon a vadgazdálkodás alapja az őzállomány, amelynek szakszerű gondozásából következően egyre kiválóbb trófeákat ejtenek el a vadászvendékek.

Részvénytársaságunk széles fajtaválasztékban, megbízható minőségben állít elő és forgalmaz fémzárolt kalászos gabona vetőmagvakat, a műtrágya teljes áruválasztékát és növényvédőszereket kis- és nagytételben egyaránt.

A csúcstechnológiát képviselő szántóföldi gépekkel és berendezésekkel vonzáskörzetünkben – 32 településen – integrációs tevékenységet is folytatunk. Igény esetén szolgáltatásokat is vállalunk speciális célgépeinkkel: talajművelést, vetést, silózást, betakarításokat, terménytisztítást, -szárítást, -tárolást.

Elérendő gazdasági sikereinket továbbra is a színvonalas szakmai munkára, a többi gazdálkodóval, üzleti partnereinkkel kialakított korrekt kapcsolatra alapozzuk.

Lóczi Miklós
vezérigazgató

Teljes szöveg mutatása

Kérdése van a céggel, termékekkel, szolgáltatással kapcsolatban?
Küldjön üzenetet!
A Gazdák Tere munkatársai készséggel állnak az Ön rendelkezésére.

Írja le számmal a következőt: nyégyszázhetvenhárom

Kérjen visszahívást!
A Gazdák Tere munkatársai felveszik Önnel a kapcsolatot.

Írja le számmal a következőt: nyégyszázhetvenhárom

Forgalmazott márkák

A Gazdák Tere weboldal cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.