Hogyan kezdődött a GI-GA FARM Kft.?

2011 decemberében elképzelésből valóságot faragtunk amikor létrehoztuk a céget. Akkor még a fő irányvonalat a betakarítóadapterek és az alkatrész értékesítés tette ki. Telephelyként Kisbéren egy kicsi családi házat béreltünk kezdetben, hogy valóra tudjuk váltani terveinket. Az eltökélt szándék, a sok belefektetett energia meghozta az első változást, és új, nagyobb, maradandó telephelyet tudtunk megvásárolni 2013 telén.

Miért éppen Bakonyszombathely?

Csapatunk egy része helyi kötődésű, többen ebben a faluban nőttünk fel, apáink ezen a helyen dolgoztak sok-sok éven keresztül, ráadásul szintén a mezőgazdaság vonatkozásában (telephelyünk területén volt a valamikori helyi termelő szövetkezet). Így a telephely kitűnő területi adottságain, elrendezésén, és méretein felül érzelmi oldala is volt a döntésnek. Számunkra emiatt a legtökéletesebbet nyújtja amit csak el tudtunk képzelni.

Öröm volt nézni, ahogy az álmaink valóra válnak, ahogy a leharcolt csarnokok újjá kezdtek épülni, föléjük került tető, ahogy az oldalfalak és a kerítés körülhatárolták a teret, ahogy a szerelvényezés, az irodák, raktárak kialakítása folyt. Azt szerettük volna, ha a Központ referenciahelyként szolgálhat, így segítve a gépértékesítő kollegák munkáját, a DOMINONI, WTC, MENCI, ZDT CRESSONI gépeinket is végre ki tudtuk állítani az udvarra. A téli „holt szezont“ kihasználva elkezdtük a költözést, amivel gyakorlatilag tavaszig el is készültünk, így a 2014-es évet már az új környezetben tudtuk indítani további kollégákkal bővülve. A tökéletes működés eléréséig sokat kell még dolgoznunk, de egy lelkes összetartó csapat áll a GI-GA Farm Kft. hátterében. A kezdeti 3 fős alapító csapat mára már 23 főre nőtt és mindenki a saját szakmai tudásának legjavát beleadva segíti a cég sikereit. Évről-évre folyamatosan bővítjük a termékpalettánkat pl. pótkocsik széles választékával, takarmányszállító felépítményekkel, szállítókocsikkal, gumiabroncsokkal, iker,- és ápolókerekekkel, és szinte minden eszközzel és kiegészítővel, ami a mezőgazdaságban nélkülözhetetlen. Terveink szerint a közeljövőben további fejlesztések lesznek napirenden, új telephelyünk adottságait kihasználva.

Milyen új márkákkal találkozhatunk a jövőben még?

A GI-GA Farm Kft. 2017-től a szintén nagy hagyományokkal rendelkező, csúcsminőségű és többszörösen díjnyertes cseh ZDT (pótkocsi, szerves trágyaszóró, cserefelépítmények, kiközelítő kocsi, stb.) márka hivatalos magyarországi képviselője is lett. "Szerencsére a stabil gyári háttér és a megbízható, strapabíró gépek nagyban segítik a munkánkat.” A ZDT a legnépszerűbb márka a Cseh Köztársaság pótkocsi piacán, de Németországban, Szlovákiában, Ukrajnában, Romániában, Horvátországban, Svédországban, Ausztriában, Dániában, Hollandiában, Norvégiában és Svájcban is megtalálhatók, a magyar piacon pedig csak a GI-GA Farm Kft. kínálatában.

Ettől az évtől még egynagy márka, a Tecnoma permetezőgépek magyarországi forgalmazójává lépett elő a GI-GA Farm Kft. A prémium világmárka palettájáról minden üzemméret megtalálhatja a számára kedvező gépet: a függesztett permetezőktől a vontatott eszközökön át az önjáró óriásokig – 300 literestől akár 5000 literig. A modern növényvédelem alapvető érdeke napjaink gazdálkodóinak, amely növényvédelem szerepe nem csak a tartós termelésben játszik szerepet, de a lakosság és a környezetvédelem érdekeit is messzemenően figyelembe veszi. „Ez egy újabb nagy feladat és kihívás, de egyben megtisztelő is, hogy minket kerestek meg a forgalmazással és a márka nevének öregbítésével Magyarországon."

Az idéntől a megváltozott CASE IH és STEYR piac mennyiben érinti a GI-GA Farm Kft.-t ?

Az elmúlt időszakban a piaci helyzet nagyot változott Magyarországon, a CNH vállalat által gyártott mezőgazdasági gépek tekintetében. Korábbi partnereink immáron konkurenciává váltak, így mindenféle kapcsolatot megszüntettünk velük, néhány céggel, volt kollégával viszont nagyon jó és szoros kapcsolatba kerültünk újra, megőrizve önállóságunkat, de mégis különálló egységként. Ezt a helyzetet szeretném megvilágítani az alábbiakban a GI-GA Farm KFt. vonatkozásában.

Mi, a cégünk szakemberei, 15-20 éve foglalkozunk CASE IH gépek értékesítésével, üzemeltetésével, szervizelésével. Ez alatt a másfél-két évtized alatt a rengeteg megszerzett tapasztalat mellett több nagyobb vállalat sikereihez járultunk hozzá, keresve nem kevés pénzt másoknak. Illetve tartottuk a hátunkat és viseltük a következményeit más hibáinak, a „szakemberek” hozzá nem értésének, egy szóval a rajtunk kívül álló okokból, az éppen adott cég hiányosságai miatt bekövetkezett eseményeknek. Aminek természetesen a partnerek, géptulajdonosok voltak a legnagyobb szenvedő alanyai.

Évek óta érlelődött bennünk a gondolat a fenti okok miatt, hogy saját lábunkra állva, végre olyan ígéretekkel felvértezve tudjunk partereink elé állni, melyek betartása nem másokon múlik. Pontosan tudjuk mit vállalunk. Szervizeseink tapasztalata, szaktudása hiánypótló a területen. Ezzel együtt tisztában vagyunk vele, hogy a gépek napjainkban rohamos tempóban fejlődnek, így nagyon fontos, hogy szakembereink napra készek legyenek – ezért folyamatosan járunk szakképzésekre, oktatásokra. Komoly beruházással célszerszámokat, szoftvereket, felszerelt szervizautókat vásároltunk, melyek elengedhetetlenek a minőségi szolgáltatás nyújtásához. Jelenleg 6 jól képzett szervizes kollégánk látja el ezt a tevékenységet.

Gépeink hivatalos, európai forrásból érkeznek, az új gépek akár 3 garanciával, magas felszereltséggel és minőséggel, nagyon kedvező árakon. Ezt szerencsére sok elégedett partnerünk megtapasztalta már. Természetesen továbbra is foglalkozunk jó minőségű használt gépekkel is, akár megrendelésre is. A gyári, eredeti alkatrészek több, szintén európai, közvetlen forrásból érkeznek, ahol hatalmas raktárkészletek állnak rendelkezésre. Kollégáink így tudnak válogatni annak függvényében, hogy sürgős rendelésről, vagy lassabb, de olcsóbb megrendelésről van-e szó. Sürgős esetben akár napon belül is ki tudjuk szállítani, be tudjuk építeni a megrendelt alkatrészt. Emellett természetesen a kopó alkatrészekből, kenőanyagokból, szűrőkből nagy raktárkészlettel rendelkezünk telephelyünkön.

A fenti rendszer óriási előnye, hogy nem vagyunk kötelezve semmi féle forgalomra, nincs előírva hány gépet adjunk el, hogy kedvezményeket kapjunk, stb. Minden gépet kedvezményes áron tudunk biztosítani. Továbbá még ma is kézzel fogható a „nyugati” piacra gyártott gépek magasabb felszereltsége és minősége, ezzel együtt kedvezőbb ára.

Hiszünk abban, hogy fontos a személyes kapcsolat, mert mindenki megérdemli a személyes törődést és figyelmet. Tehát ha elromlott CASE IH, vagy más CNH csoportból származó gépe, újat, vagy használtat szeretne megbízható forrásból vásárolni, vagy csak egy kanna olajra van szüksége, keressen minket továbbra is bizalommal!

Hol találkozhatunk még a GI-GA Team-el?

A kezdetektől fontosnak tartottuk a kapcsolattartó csatornákban való részvételt, így már magunk mögött tudhatunk több kiállítást, Agro+mash expot, Bábolnai gazdanapokat, és OMÉK-ot is, illetve a felvidéki ÚJSzó Magazinban és az Agrárágazatban is láthattak már minket az érdeklődők. Az internetes facebook oldalunkat is sokan látogatják, ahol napra készen értesülhetnek a legközelebbi terveinkről, kiállításokon való részvételünkről és a GI-GA Farm Kft. belső életéről. Hisz örömmel mondhatom hogy van ilyenünk, nagyon összetartó csapat vagyunk, nem csak kollégák hanem barátok is vagyunk egyben, így a kezdeti vágyainknak megfelelően hogy családi hangulatú céget szeretnénk létrehozni, valóra váltnak érezzük.

Mi a filozófiánk?

Mi, a Kft. tulajdonosai és dolgozói - gépészmérnökként, logisztikusként, és aktív gazdálkodóként - a vállalkozás kialakításában a legfontosabbnak azt tartottuk, hogy ügyfeleinket elérhető árakon a lehető legjobban használható, jó minőségű gépekkel, alkatrészekkel, valamint professzionális szaktanácsadással szolgáljuk ki. Kiemelkedő fontosságú szerepe van az alkatrész üzletágunknak a cég sikereiben, ahogy azt mottónk is mondja: a gyors alkatrész a szerviz lelke. Célunk, hogy a leggyorsabbak legyünk, ügyfeleink tartós megelégedettségére. Képviselőink állnak rendelkezésükre kellő mobilitással és hozzáértéssel.

Gál István
alapító

Teljes szöveg mutatása

Kérdése van a céggel, termékekkel, szolgáltatással kapcsolatban?
Küldjön üzenetet!
A Gazdák Tere munkatársai készséggel állnak az Ön rendelkezésére.

Írja le számmal a következőt: százhuszonhárom

Kérjen visszahívást!
A Gazdák Tere munkatársai felveszik Önnel a kapcsolatot.

Írja le számmal a következőt: százhuszonhárom

A cég összes hirdetését ide kattintva tudja megtekinteni ( 10db )

Opall-Agri JUPITER II 120/100 eke

Kérjen ajánlatot

Magyarország-Bakonyszombathely

+36 20 824 4887

Eladó egy Opall Agri Jupiter II 120/100 3+0 eke Azonnal...

Tovább a hirdetésre

Case IH Magnum 310

Kérjen ajánlatot

Magyarország-Bakonyszombathely

+36 20 824 4887

Eladó egy Új Case IH Magnum EP 310! Michelin gumik,...

Tovább a hirdetésre

Nardi 7.4 -es sorfüggetlen napraforgó adapter

17 990 eur

Magyarország-Bakonyszombathely

+36 20 824 4887

Eladó egyúj demos NARDI sorfüggetlen 7.4 m-es napraforgó adapter! Megtekinthető,...

Tovább a hirdetésre

Tecnoma TECNOMA GALAXY vontatott permetező

24 300 eur

Magyarország-Bakonyszombathely

+36 20 824 4887

ÚJ TECNOMA GALAXY vontatott permetező: - vontatott permetező - 2400,...

Tovább a hirdetésre

Tecnoma TECNOMA XENIS függesztett permetező

14 500 eur

Magyarország-Bakonyszombathely

+36 20 824 4887

ÚJ TECNOMA XENIS függesztett permetező: - sebességarányos vegyszer kijuttatás -...

Tovább a hirdetésre

NAS 676 ADAPTER

3 650 000 huf

Magyarország-Bakonyszombathely

+36 20 824 4887

Eladó 676 NAS napraforgó adapter, műanyag csőrökkel, 2006 évj, azonnal...

Tovább a hirdetésre

ZDT MEGA 33 pótkocsi

Kérjen ajánlatot

Magyarország-Bakonyszombathely

+36 20 824 4887

Eladó 2017-es ZDT MEGA 33 3 tengelyes pótkocsi trágyaszóró felépítménnyel....

Tovább a hirdetésre

ZDT Mega 33 EASY pótkocsi 9,2-es plató

Kérjen ajánlatot

Magyarország-Bakonyszombathely

+36 20 824 4887

Eladó egy 2017-es új ZDT Mega 33 EASY. 9,2-es hosszúságó...

Tovább a hirdetésre

Horsch Terrano 6 FG

3 950 000 huf

Magyarország-Bakonyszombathely

+36 20 824 4887

6 méteres munkaszélesség, jó állapotban, igény szerint új kopó alkatrészekkel!...

Tovább a hirdetésre

DOMINONI kukorica adapterek

Kérjen ajánlatot

Magyarország-Bakonyszombathely

+36 20 824 4887

A DOMINONI KUKORICA-ADAPTEREK OPTIMÁLIS MÓDON ÖTVÖZIK A ROBOSZTUSSÁGOT, KÖNNYEDSÉGET ÉS...

Tovább a hirdetésre

Forgalmazott márkák

A Gazdák Tere weboldal cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.