A Szegedi Vas-és Fémipari Szövetkezet 1948-ban alakult 22 fős létszámmal. Kezdetekben különböző lakatosmunkákat és gépjavításokat végzett. 1950-ben a vállalat létszáma 42 főre bővült, telephelyet váltott és Szegeden a Vadász utcába tette át a székhelyét. 1952-ben már 72 taggal dolgozott, a tevékenységi kör is bővült: vasszerkezeti rézműves, villanyszerelői munkákkal.

1959-ben a vállalat új, jelenlegi telephelyére a Kátay utácába költözött.
Megindult az egyedi gépgyártás, melynek keretein belül konzervgyári és mezőgazdasági gépeket gyártott. 1966-ban megindult a szerszámgépgyártás. A termelés 70%-át a gépgyártás, 30%-át a tömegcikk jellegű termékek gyártása tette ki. A taglétszám 400 főre emelkedett és a termelésben mutatkozó növekvő exportigény miatt új telephelyet kellett nyitni Makón.
Az 1960-as és 1970-es években a volt kelet-német és szovjet piacra termelt az akkori igényeknek megfelelően, igen nagy mennyiségben.
A 90-es évektől a piaci viszonyok átrendeződésével a vállalat a mezőgazdasági gépgyártásra helyezte a hangsúlyt.

Aktualitások:

A cég jelenleg 70 fős létszámmal fő beszállítója a németországi ill. magyarországi székhelyű mezőgazdasági gépgyártó vállalatnak. Saját kiskereskedelmi boltunkban Szegeden, mezőgazdasági és élelmiszeripari gépeket valamint alkatrészeket árusítunk. Kiépítettük az egész országra kiterjedő szervizhálózatunkat és termékeink a legtöbb gazdaboltban megtalálhatóak ill. megrendelhetőek.

Teljes szöveg mutatása

Kérdése van a céggel, termékekkel, szolgáltatással kapcsolatban?
Küldjön üzenetet!
A Gazdák Tere munkatársai készséggel állnak az Ön rendelkezésére.

Írja le számmal a következőt: százhuszonhárom

Kérjen visszahívást!
A Gazdák Tere munkatársai felveszik Önnel a kapcsolatot.

Írja le számmal a következőt: százhuszonhárom

Forgalmazott márkák

A Gazdák Tere weboldal cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.