A Monsanto Company leányvállalata a Monsanto Hungária Kft., - először mint Monsanto Kereskedelmi Kft. - 1997 óta tevékenykedik Magyarországon. Kezdetben a Monsanto Kft. kizárólag növényvédő szer forgalmazással foglalkozott. 1999-2000-ben előbb szántóföldi növényfajokkal (kukorica, napraforgó, repce) bővült a termék skála, majd 2008 után zöldségnövényekkel.

A jelentős beruházásoknak, gyors fejlődésnek tulajdoníthatóan a Monsanto Hungária Kft. a magyar mezőgazdaság egyik vezető beszállítójává vált, mialatt közvetlen alkalmazottainak a száma csaknem 300 főre emelkedett. A kiterjedt hazai vetőmag termeltetésnek köszönhetően további több száz családnak nyújt biztos bevételi forrást a vállalat.

A Monsanto sajátos vetőmag kutatási, fejlesztési programot vezetett be Magyarországon, amelynek lényege a helyi talaj és éghajlati adottságokhoz jól alkalmazkodó fajták, hibridek szelekciója. Ennek eredményeképpen a Monsanto a helyi körülményeknek leginkább megfelelő szaporítóanyagot tud a magyar gazdáknak biztosítani. A magyar vetőmagtermesztés jó hírnevét öregbítve a Monsanto az itthon forgalmazott vetőmag túlnyomó hányadát magyar gazdákkal termelteti meg és magyar vetőmagüzemekkel dolgoztatja fel. A Magyarországon előállított vetőmag eljutt az Európai Unió legtöbb országába, a volt szovjet tagállamokba, és még távoli ázsiai, afrikai gazdálkodókhoz is.

Teljes szöveg mutatása

Kérdése van a céggel, termékekkel, szolgáltatással kapcsolatban?
Küldjön üzenetet!
A Gazdák Tere munkatársai készséggel állnak az Ön rendelkezésére.

Írja le számmal a következőt: hétszáznegyvenhat

Kérjen visszahívást!
A Gazdák Tere munkatársai felveszik Önnel a kapcsolatot.

Írja le számmal a következőt: hétszáznegyvenhat

Forgalmazott márkák

A Gazdák Tere weboldal cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.