1949-ben Fejér Megye Dél-nyugati részén, a Balaton Dél-keleti sarkában, a Mezőföld és a Sárrét találkozásánál 3 állami gazdaságot hoztak létre. A 3 viszonylag kis gazdaságot a későbbiekben összevonták és 1963. január 1-től Enyingi Állami Gazdaság néven működött.

Az Enyingi Állami Gazdaság sokrétű tevékenységet folytatott.

A növénytermesztésben meghatározó volt a szántóföldi növények termesztése, mely 11.875 hektáron folyt. A megalakuláskor még több mint 40 növényi kultúra termesztésével foglalkozott, köztük gyógynövényekkel, illóolajos növényekkel. A szántóföldi kultúra mellett volt 200 hektár gyümölcsös-kajszi és őszibarack, valamint 71 hektár diós is. A cég megalakulásának első évében megkezdődött a gépesítés, a nagyüzemi gazdálkodás kialakítása. A Polgárdi községhez tartozó területeken az öntözési lehetőséget az 1979-ben átadott kislángi öntöző fürt teremtette meg.

Teljes szöveg mutatása

Kérdése van a céggel, termékekkel, szolgáltatással kapcsolatban?
Küldjön üzenetet!
A Gazdák Tere munkatársai készséggel állnak az Ön rendelkezésére.

Írja le számmal a következőt: háromszázhetvennyolc

Kérjen visszahívást!
A Gazdák Tere munkatársai felveszik Önnel a kapcsolatot.

Írja le számmal a következőt: háromszázhetvennyolc

Forgalmazott márkák

A Gazdák Tere weboldal cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.