A történet az 1980-as évek végén kezdődött a Nichimen Corporation japán kereskedőház képviseleti irodájaként. Akkor még nem csak a növényvédő szerekkel, hanem egyéb vegyipari termékek kereskedelmével is foglalkozott a néhány alkalmazott munkatárs. A mindössze féltucat termékből álló növényvédőszer-paletta forgalma ekkor alig haladta meg a 100 millió forintot. Olyan ismert termékek viszont már ekkor is a palettát bővítették, mint az Atonik, a Targa Super, vagy az azóta már nem forgalmazott Sanmite 20 WP.

A növényvédő szer forgalom 1997-re érte el azt a szintet, hogy érdemessé vált egy magyar vállalat létrehozása NM-Agro Kft. néven. Az új cég életében az első teljes szezon 1998. volt, négy munkatárssal. A közvetlen tulajdonos a belga Anesa S.A. volt ugyan, de a háttérben továbbra is a japán Nichimen Corporation volt a tulajdonos-befektető.

2002. októberében a cég neve Arysta Agro Kft-re változott, ezzel egy időben a közvetlen tulajdonos egy dél-franciaországi vállalat, a Calliope S.A.S. lett. A változás hátterében az állt, hogy a japán Nichimen Corporation és a szintén japán Tomen Corporation kereskedőházak közös tulajdonlás mellett egy új név alatt egyesítették termékpalettájukat.

A következő nagy változást a cégcsoport pénzügyi befektetőknek történő eladása jelentette 2005. júniusában, mellyel egy időben a cég neve a ma is használt Arysta LifeScience Magyarország Kft-re változott. Ekkor már nyolc kolléga erősítette a céget és hozzávetőlegesen 3%-kos piaci részesedéssel büszkélkedhetett.

A ma ismert helyzet 2014-2015 során alakult ki, amikor a Platform Specialty Products amerikai pénzügyi befektető konszern megvásárolta a belga illetőségű Agriphar S.A. vállalatot, az amerikai Chemtura vállalat mezőgazdasági üzletágát és az Arystát. Az új cég nevével kapcsolatban az új tulajdonosok az Arysta név megtartása mellett döntöttek. A három cég integrációja már 2015 év folyamán elkezdődött, de 2016 során vált teljessé és véglegessé. Az új Arysta jelenleg közel 100 terméket forgalmaz Magyarországon, 23 főt foglalkoztat és piaci részesedése 7-8% között van.

Teljes szöveg mutatása

Kérdése van a céggel, termékekkel, szolgáltatással kapcsolatban?
Küldjön üzenetet!
A Gazdák Tere munkatársai készséggel állnak az Ön rendelkezésére.

Írja le számmal a következőt: nyolcszázötvenhat

Kérjen visszahívást!
A Gazdák Tere munkatársai felveszik Önnel a kapcsolatot.

Írja le számmal a következőt: nyolcszázötvenhat

Forgalmazott márkák

A Gazdák Tere weboldal cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.