Ezekkel a eszközökkel a munka gyorsabb lesz, a takarmány jobb minőségű.

2021-01-28


Kiváló minőségű takarmány - Itt van néhány profi gép hozzá! 

 

 

A finn ELHO, gépeit – az 1968-as alapítás óta – a skandináv piacok hagyományosan magas műszaki és takarmányhigiéniai elvárásainak megfelelően fejleszti és gyártja. Teszi ezt azzal a szándékkal, hogy a kisebb létszámú gazdaságok számára is tartós, megbízható, nagy teljesítményű, gazdaságosan üzemeltethető és kiváló minőségű takarmány előállítására alkalmas gépeket kínáljon. Ennek a filozófiának, a minőség-központú fejlesztésnek és gyártásnak köszönhetően termékeit a világ összes piacán a legjobbak között tartják számon.

 

Ezzel a cikkünkkel azoknak szeretnénk bemutatni a márkát, akik még nem vagy nem eléggé ismerik. Azoknak, akik már ismerik vagy használják az ELHO gépeit, a gyár újdonságait ajánljuk figyelmükbe.

 

A finn gyártó, a 2021-es évre is több új fejlesztésű géppel bővítette szálastakarmány-betakarítógép kínálatát.

 

TÁRCSÁS KASZÁK

 

A takarmány minőségét alapvetően befolyásolja a kaszálás időtartama és tisztasága, ezért természetesen az ELHO is különösen nagy hangsúlyt fektet ezekre.

Az ELHO minden kaszája rendkívül erős vázszerkezettel rendelkezik, mely a nagy átömlési keresztmetszetnek köszönhetően jelentősebb mennyiségű anyagnál is nagy munkasebességet enged meg. Mivel kaszáikat is skandináv – erősen köves – területekre fejlesztik, a speciálisan erősített vágórész még kedvezőtlen területeken, szélsőséges terhelés esetén is megbízható és tiszta kaszálást biztosít.

Az ELHO minden kaszája a gyártó díjnyertes, hidro-pneumatikus tehermentesítésével (HydroBalance) szerelt, mely kisebb talajterhelés (és fogyasztás) mellett, nagy munkasebességet, könnyed és pontos talajkövetést, ezek eredményeként tiszta takarmányt biztosít.

 A gyártó minden takarmánynövényhez (fűfélék, pillangósok, rozs, stb.) kínál megfelelő technológiát, szársértő nélküli, kovácsolt acél ütőujjas vagy gumihengeres szársértővel szerelt kaszáival.

 

Az ELHO új fejlesztésű, hátsó függesztésű kaszái - az új függesztőkeret révén - szállítási helyzetben 120°-kal billenthetők fel, ami jelentősen növeli a traktor stabilitását a gép szállításakor.

 

 

Az ELHO több kaszájához is kínálja csigás rendösszesítőjét (SideFlow). Külön figyelmet érdemelnek az ELHO SideFlow-val szerelt dupla és tripla kombinációi. Ezek a nagy hatékonyságú gépek különösen szenázs készítésénél jelentenek – a műveletszám csökkentése révén - komoly technológiai és gazdaságossági előnyt a hagyományos rendszerekhez képest. A SideFlow egységek fedeleinek nyitásával terített rend is létrehozható.

 

 

A csigás rendösszesítő nagy mennyiségű anyag kíméletes, veszteségmentes továbbítására képes. Az általa létrehozott rend egyenletes, jól szellőző, könnyen silózható vagy bálázható.

 

A SideFlow összesítő eddig csak a szársértős kaszákhoz (3,2 m, 9,0 m, 10,5 m munkaszélességekkel) volt rendelhető.

Az ELHO 2020 végén mutatta be új fejlesztésű 10,7 m munkaszélességű, szársértő nélküli, csigás összesítővel szerelt kasza-kombinációját (NK10700 SF).Ez a gép is tartalmazza az ELHO összes fontos műszaki fejlesztését,Opus elektronikus vezérlés, AutoBalance automata tehermentesítés állítás, ívmenet-kompenzáció, GPS vezérelt kiemelés-leengedés fordulóknál, fő hajtóegységek szenzoros ellenőrzése. A gép önálló elektronikus - hidraulikus vezérléssel rendelkezik, így bármilyen megfelelő teljesítményű és tömegű traktorra csatlakoztatható.

 

Az ELHO nagy munkaszélességű dupla vagy tripla kombinációi, egyértelműen előnyös választások lehetnek a betakarítást közepes vagy nagy területen, vagy bérmunkában végzőknek, ahol kiemelt szempontok a nagy munkateljesítmény, a megbízható működés, a minimális szervizigény és természetesen a kiváló minőségű takarmány.

 

 

RENDKÉPZŐK

 

A minőségi takarmány előállításához alapvetően fontos a rendképzést a lehető leggyorsabban és legtisztábban végrehajtani.

 

Az ELHO külön figyelmet szentel a rendképzői által előállított rendek tisztaságára, hiszen a legtöbb esetben ebben a fázisban kerülnek azok a föld-, kő-, fémszennyezések a takarmányba, melyek a későbbi bálaromlást (penészedés, rothadás, stb.), vagy a következő gépek (pl.: bálázó, silózó, bálabontó) gyorsabb elhasználódását, törését okozhatják.

 

Az ELHO által preferált forgókosaras (forgófésűs) rendképzők egyértelműen alkalmasak arra, hogy nagy területteljesítmény mellett is minimális fizikai szennyeződéssel terhelt, anyagveszteség nélküli, szellős rendet hozzanak létre.

Az ELHO által gyártott forgókosaras rendképzők főbb jellemzői:

- Egyszerű, szilárd kialakítás, minimális szervizigénnyel és meghibásodási lehetőséggel.

- Hidromotoros hajtás, 25-35 l/perc olajigénnyel, így nem igényel nagy teljesítményű traktort.

- A terményt feldobó anyagmozgatásnak köszönhetően rendkívül tiszta rend.

- A képzett rend egyenletes, magas, jól formázott, jól szellőző, mely lecsökkenti a baktériumfertőzés kialakulásának esélyét, gyorsabb száradással, emellett könnyen bálázható, silózható.

- A gépek a rendet 180°-kal átfordítják, így gyorsabb, egyenletesebb száradás érhető el.

- Nagy munkasebesség – akár 20 km/óra – mellett is egyenletes rendet képez.

- Rendkívül kíméletes rendképzés, minimális szennyezőanyaggal.

Az ELHO kínálatában levő rendképzők - mind a kisebb, közepes mind a nagy területen gazdálkodók számára - egyszerűen kezelhető, hatékony és gazdaságos megoldást nyújtanak, kiváló takarmányhigiénia és minőség elérésével.

 

 

TWIN 4600: 4,1 m munkaszélességű, front-függesztéshez vagy homlokrakodókhoz csatlakoztatható oldalrend-képző, hidromotoros hajtással, kisebb területekre, vagy rendek átfordítására.

 

V-Twin 600: maximálisan 6,0 m munkaszélességű, alapkivitelben frontra függeszthető, opciós vonórúddal hátsó 3-ponra is csatlakoztatható, opciós adapterrel homlokrakodóhoz is csatlakoztatható. Frontra függesztve, bálázóval kombinálva, egy menetben végezhez a rendképzés-bálázás, mellyel jelentős idő, költség megtakarítás érhető el a minőség növelése mellett.

 

V-Twin750 és V-Twin950s: vontatott kivitelű gépek 8,0 és 9,5 m munkaszélességekkel. A gépek munkaszélessége ( akár menet közben is) fokozatmentesen (hidraulikusan) állítható a termény mennyiségének, a rendek távolságának vagy a terület adottságainak megfelelően. A kosarak központi csapos függesztése és a karok hidro-pneumatikus tehermentesítése kiváló talajkövetést és minimális talajterhelést biztosít, nagy munkasebesség mellett is. Ezeket a  gépek a nagy kapacitásuk, az eltérő kaszaméretekhez vagy területi adottságokhoz való könnyű igazíthatóságuk, és a minőségi munkavégzésük ideális gépekké teszik a rendképzést bérmunkában végzők számára is.

 

 

A TWIN 4600 ADATLAP A LINKRE KATTINTVA ÉRHETŐ EL:

https://gazdaktere.hu/aprohirdetesek/mezogazdasagi-gepek/szalastakarmany-gepei/elho-twin-46---rendforgato-rendkepzo-5322

A V-TWIN 600 ADATLAP A LINKRE KATTINTVA ÉRHETŐ EL:

https://gazdaktere.hu/aprohirdetesek/mezogazdasagi-gepek/szalastakarmany-gepei/elho-v-twin-6---kozeprendkepzo-5323

A V-TWIN 750 ADATLAP A LINKRE KATTINTVA ÉRHETŐ EL:

https://gazdaktere.hu/aprohirdetesek/mezogazdasagi-gepek/szalastakarmany-gepei/elho-v-twin-75--vontatott-rendkepzok-5321

A V-TWIN 950S ADATLAP A LINKRE KATTINTVA ÉRHETŐ EL:

https://gazdaktere.hu/aprohirdetesek/mezogazdasagi-gepek/szalastakarmany-gepei/elho-v-twin-95--super-vontatott-rendkepzok-5320

 

VONTATOTT SILÓZÓGÉPEK

 

 

Az ELHO 2018-ban Finnországban mutatta be új fejlesztésű, nagy teljesítményű vontatott felszedő-silózógépeit, melyek 2021-től Magyarországon is rendelhetőek.

A Cobra fejlesztésénél az ELHO célja a takarmány-betakarítási folyamat műszaki és gazdaságossági szempontból hatékonnyá tétele volt. A traktor működtetésű silózógép egy költség-hatékony alternatívát jelent az önjáró gépekkel szemben, azoknak a termelőknek, akik nagyrészt szálastakarmányt, gabonaféléket silóznak vagy a silózást bérmunkában végzőknek.

A gépek működtetéséhez min. 250 LE max. 400LE teljesítményű erőgép szükséges és az önjáró gépekkel szemben - melyek jellemzően csak a szezon egy rövid időszakában dolgoznak - az erőgép egyéb feladatok ellátására is használható.

Az ELHO Cobra két típusváltozatban rendelhető, a 7710T vontatott, önálló gépként, a 7710W vontatott, pótkocsival összeépített kivitelben.

A felszedőegység 3,0 m munkaszélességű, az ELHO évtizedek óta jól bevált felszedőrotorjával, mely kíméletes és tiszta anyagtovábbítást biztosít. A terményt kettős szállítócsiga továbbítja a hidraulikusan hajtott tömörítőhengerekhez.

A gépek kő és fémérzékelővel szereltek, mely még a felszedőegységben érzékeli azokat és a tömörítőhengereket automatikusan leállítja.

A tömörítőhengerek elektronikusan vezéreltek, hidromotoros hajtással, eltömődés esetén egyszerűen visszaforgathatók, még a dob maximális fordulatánál is. Az elektronikus rendszer figyelmezteti a kezelőt, ha túlterhelés közeli állapot alakul ki.

A nagy méretű dob (770 mm átmérő, 1000 mm szélesség) 12-12 késsel szerelt, nagy tömege miatt terhelési csúcsok nélküli működéssel. A hidraulikusan hajtott és elektronikusan vezérelt tömörítőhengerekkel az aprítékméret jól beállítható, az elméleti szecskahossz: 6-24 mm.

A gép elektronikusan vezérelt automata késélező és késhézag-beállító egységgel, LED munkalámpákkal, munkakamerával szerelt.

A hidraulikusan fordítható, magas kifúvótoronnyal a magas pótkocsik töltése is biztonságosan végezhető.

A gép 1 m3 adalékanyag tartály emeléséhez és szállításához alkalmas hidraulikus emelővillával szerelt, opciósan adalékanyag szivattyúval-adagolóval is rendelhető.

A torony fordítását kivéve, a gép minden funkciója a traktor kabinjából vezérelhető az ELHO Opus elektronikus egységével.

 

 

 

COBRA SILOZÓGÉP ADATLAP A LINKRE KATTINTVA ÉRHETŐ EL:

https://gazdaktere.hu/aprohirdetesek/mezogazdasagi-gepek/szalastakarmany-gepei/elho-cobra-771-w---771-t-vontatott-silozogep-5319

 

Cikkünket az ELHO egyéb, állattartásban használatos gépeivel folytatjuk:

 

RENDSZELLŐZTETŐ

BÁLACSOMAGOLÓK

BÁLAAPRÍTÓ-KIOSZTÓK

ZÖLDTAKARMÁNY-BETAKARÍTÓ

 

Az ELHO gépekről további részletes információkat találhat honlapunkon és az alábbi elérhetőségeken:

 

www.gravetti.hu

 

GRAVETTI Kft.      

                          

2072 Zsámbék, Petőfi Sándor utca 108.                                                 

Nagy László                                    

+ 36 30 992 6830                                                                      

nagy.laszlo@gravetti.hu                               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Gazdák Tere weboldal cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.

BEZÁRÁS

Ha nem akarsz lemaradni a legjobb ajánlatokról, kövess minket Facebookon!