1945-ben egy kormányrendelettel földreformot tettek közé, mely a nagybirtokrendszert megszüntette.

A földeket felosztották, és állami földalapokat hoztak létre. Az állami gazdaságok a nagybirtokok maradványain jöttek létre, így a Szerencsi Állami Gazdaság jogelődjei pl. a Taktaharkányi Harkányi János báró- és a Vilmányi Patay család birtokain, valamint a Szerencsi Cukorgyár Rt. területein 1949-ben.

A 1960-as években több állami gazdaság egyesülésével, illetve beolvasztásával létrehozták a Szerencsi Állami Gazdaságot, mely ezt a nevet 1970.01.01-től birtokolta.

1992. december 31-én határozatlan időre 1993. január 1-től zártkörű alapítással jelenlegi formájában működve megszületett a Szerencsi Mezőgazdasági Részvénytársaság, melynek 2004. augusztus 5-én megtörtént a privatizációja, amikor a munkavállalók és a menedzsment megvásárolták a vállalatot.

2006. 07. 11.-től Szerencsi Mezőgazdasági Zártkörűen működő Részvénytársaságként működik tovább.

Teljes szöveg mutatása

Kérdése van a céggel, termékekkel, szolgáltatással kapcsolatban?
Küldjön üzenetet!
A Gazdák Tere munkatársai készséggel állnak az Ön rendelkezésére.

Írja le számmal a következőt: kilencszáznegyvenhét

Kérjen visszahívást!
A Gazdák Tere munkatársai felveszik Önnel a kapcsolatot.

Írja le számmal a következőt: kilencszáznegyvenhét

Forgalmazott márkák

A Gazdák Tere weboldal cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.