A Farmtech márka termékei voltak szeptemberben a 3. legkedveltebbek a gabonaszállító pótkocsik piacán.

2020-10-09


Az előző negyedévben is, a mostanihoz hasonló szép eredményt ért el a piaci részesedés tekintetében a Farmtech márka, mivel akkor 8 eladott 3 tengelyes pótkocsiból 5 a Farmtech gyártmányai közül került ki. Ezért is mondhatjuk bátran, hogy a 3 tengelyes pótkocsit vásárló gazdák több, mint fele nem tévedhet. 

A 2018-as évhez képest csupán 1%-os az eltérés pozitív irányba. Év alapú összehasonlításban nézve, az idei szeptember javulást mutat, mivel korábban csak a január, a február és a június hozott pozitív értéket. A januári 47%-os extrém bővüléstől eltekintve, most a legnagyobb a piaci aktivitás, hiszen a februári 14%-os, a júniusi pedig 5%-os pluszt mutatott. A márciusi, áprilisi, májusi, júliusi, augusztusi, hónapokban az éves összevetést tekintve csökkentek az eladás számok.  A júliusi hónap éves alapú viszonyításba extrém  negatív értéket mutatott a 46%-os eladásszám csökkenésével. Ezt a negatív tendenciát részben a korona vírus, részben a csökkenő termésátlagok miatt kialakult bizonytalan helyzetnek  is betudhatjuk.

 

A 2020-as évben eddig összesen 1059 mezőgazdasági pótkocsit került értékesítésre, ami 7,7%-kal kevesebb éves alapon, a kétéves adatokkal összehasonlítva 25 %-os csökkenést mutatnak a számok a 9 hónap adatit tekintve.

 

 

A vásárlók döntése alapján a Farmtech felépítmények Magyarország 3. legkedveltebb gabonaszállító pótkocsijai. 

 

Szeptemberben is az év eleje óta piacvezető Fliegl nyerte az eladási versenyt, 34 darabbal és 27%-os piaci részesedéssel végzett az első helyen. A Pronar összesen 15 darabbal maradt le, a Metal-Fach pedig további hattal. Az első tízbe az Agrogép, a Farmtech, az Oehler, a Zaslaw, a Joskin, a ZDT, a Metal-Fach és tizedik helyen holtversenyben 3-3 darabbal a Wielton és a Stepa kapott helyet. 2020 szeptemberében 23 olyan mezőgazdasági pótkocsi márka volt, amelyből legalább egy értékesítésre került a hazai piacon.

 

A teljes eddigi 2020-asi eladásokat nézve az első 10 helyen nem történt változás az augusztus végi állapothoz képest. A Fliegl, a Pronar és az Agrogép van az első 3 helyen a 27 %-os, 13 %-os és 9 %-os piaci részesedéssel. A sorrend a továbbiakban a következőképpen alakul: Metal-Fach, Farmtech, Joskin, Oehler, Bagodi Mezőgép, Zaslaw és Labinprogres. A 2020-as évelső kilenc hónapjában 59 olyan mezőgazdasági pótkocsi-márka volt, amelyből legalább egy elkelt a hazai piacon.

 

A 10 és 30 tonna közötti pótkocsik vezetnek az eladásokban 772 darabbal, ami 73 %-os piaci részesedést jelent. A 3,5 és 10 tonna közöttiekből 168 darab került értékesítésre, a 0,75-3,5 tonnásakból 86 db, a 30 tonna felettiekből 23 db, a 0,75 tonna alattiakból pedig csupán 10 darabot sikerült értékesíteni 2020-ban.

A Farmtech DDK 2400-as 3 tengelyes gabona szállító pótkocsiról minden információt megtalál az alábbi linkre kattintva:

 

https://gazdaktere.hu/aprohirdetesek/potkocsik/3-tengelyes-potkocsik/farmtech-potkocsi-ddk-24---1922

 

Amennyiben a Farmtech DDK 2400 -as 3 tengelyes gabona szállító pótkocsi felkeltette az érdeklődését, forduljon szakértő kollégáinkhoz bizalommal!

Fauszt Csaba - AGIÓ Kft.

+ 36 30 2262 555

agio@enternet.hu

www.agio.hu

 

 

A Gazdák Tere weboldal cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.

BEZÁRÁS

Ha nem akarsz lemaradni a legjobb ajánlatokról, kövess minket Facebookon!